IMG_0825.jpg

Diensten

Hieronder kunt u kennis maken met Timmerbedrijf D.r. Buiting waar we u nog meer van dienst kunnen zijn.

 

Specialist in kozijnen deuren en ramen op maat 

Timmerbedrijf Buiting is dé specialist in het maken van kozijnen deuren en ramen waarbij vormgeving, detaillering en uitstaling nog een grote rol spelen. Wij richtten ons niet op de grote markt en hoeveelheden, maar op maatwerk en speciale vormgeving. Toepassing zijn met name het landelijk wonen, authentieke woonboerderijen en monumentale panden. Buiten de traditionele houtsoort meranti,mahonie en merbau, kunnen wij ook afhankelijk van binnen/buiten toepassing kozijnen deuren en ramen produceren in b.v. eiken, orgeon pine, grenen enz. Wilt u unieke kozijnen deuren en of ramen voor u woonhuis, dan bent u bij Timmerbedrijf Buiting op het juiste adres. 

Wij leveren aan timmerfabrieken, aannemers, bouwbedrijven, schilderbedrijven, glaszetbedrijven, zzp’ers, interieurbedrijven, monumentenzorg en particulieren

Modern uitgebreid machine park
Met een zeer uitgebreid machinepark, heeft Timmerbedrijf Buiting dé speciale technieken in huis om met alle zorg uw kozijnen deuren en ramen en machinaal timmerwerk te produceren.

 

RENOVATIE

Renovatie is een breed begrip. Feitelijk betreft renovatie het in goede staat herstellen en gedeeltelijk vernieuwen van een gebouw. De renovatie opdrachten die wij uitvoeren variëren van het leveren van nieuwe ramen in bestaande kozijnen tot het compleet vernieuwen van alle kozijnen. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor zowel particulieren als bedrijven.

Bij een renovatie mogen we met behulp van nieuwe technieken verbeteringen doorvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan isolerend glas, verbeteringen in tochtwering of toepassing van andere hoogwaardigere houtsoorten. Daarbij steven wij er altijd naar het timmerwerk aan te laten sluiten bij de bouwstijl en tijdgeest van het pand. Zo verdient een ‘jaren 20 pand’ ramen, deuren en kozijnen die esthetisch passen in de stijl van de jaren 20, de meeste moderne technieken zijn dan niet gepast. Hier ligt ons specialisme.

Met onze kennis kunnen wij geveltimmerwerk laten voldoen aan de moderne eisen zonder afbreuk te doen aan vormgeving en uitstraling. Als specialist in renovatie en onderhoud maken we altijd maatwerk en blijven we continue verrassen met doordachte praktische oplossingen.

 

 
RESTAURATIE 

Op het gebied van bijzonder timmerwerk zijn wij een specialist bij uitstek. In een branche die zich voornamelijk is gaan toeleggen op standaardisatie en massaproductie zijn wij ons juist blijven onderscheiden door vakmanschap.

Bij restauratie timmerwerk is kennis vereist van specifiek materiaalgebruik en bijzondere technieken. Als restauratiespecialist maken we altijd maatwerk en blijven we continue verrassen met doordachte praktische oplossingen.

 

HOUTROT HERSTEL 

Wanneer onderhoudswerkzaamheden niet op tijd worden uitgevoerd, kan er houtrot ontstaan bij kozijnen, deuren en glaslatten. Houtrot ontstaat door schimmels die in een vochtig klimaat het houtwerk aantasten, zodra de verflaag of het houtwerk is beschadigd. Vroeger werd een kozijn in zijn geheel vervangen. Met houtrotherstel techniek zijn aangetaste kozijnen nog prima te redden. Repareren is vaak veel voordeliger, dan vervangen.

 

GLASWERKEN

Wij richten ons voornamelijk op het leveren en of plaatsen van
Isolatieglas(HR++), Enkelglas, veiligheidsglas en glas in lood.

Ook voor het herstel van glas-in-lood ramen, inbouwen van glas in lood ramen. Kunt u bij ons terecht.

webdesign en hosting: voskotan webservices